Petronėlės duona

Sudėtis: rupūs ruginiai miltai, natūraliai brandintas raugas, vanduo, cukrus, druska, kmynai, ajerai

Švelnaus skonio, saldžiarūgštė, plikyta, rankomis minkyta
 
 
 

 

 

 

 

 

Nuo 2000 metų kepame įvairių rūšių duoną, tačiau pamatėme, kad mūsų pirkėjas laukia tikros, tradicinės, natūralios, lietuviškos senovinės duonos. Todėl aplankėme Panevėžio rajono Miežiškių seniūnijos, garsėjančios puikiomis duonos kepėjomis, garsią gaspadinę bei dainininkę Petronėlę Kurulienę – Kuncytę, gimusią 1924 metais Nibragalio kaime, kur ji iki šiol gyvena ir įvairioms šventėms, taip pat ir sau, tebekepa duoną. Kepti duoną ji išmoko iš savo mamos Onos Kuncienės. Petronėlė Kurulienė savo duonos kepimo paslaptį atvėrė mums, atvežė savo raugo, kuris jau tiek daug laiko eina iš kartos į kartą, užmaišė duoną, kitą dieną iškepė. Todėl mes, norėdami įamžinti ir pagerbti senolę, atsidėkodami jai, savo duoną pavadinome Petronėlės vardu.

Kepdami duoną mes naudojame Petronėlės Kurulienės receptą ir technologiją. Visame duonos kepimo procese vyrauja 100% rankų darbas.