Apie mus

Kepykla veiklą pradėjo 1996m. Keitėsi pavadinimai, bet esmė liko ta pati, kaip ir savininkai, bei gimtojo kaimo vardu pavadinta kepykla: RADVILIŠKIŲ kaimo kepykla, bei atsigręžimas į praeitį, į tai, kas yra amžina, kas buvo daroma tėvų, senelių, o dabar naujos kartos.
 
RADVILIŠKIŲ KAIMO KEPYKLA - tai šeimos verslas, kuris puoselėja nesuvaidintą meilę darbui, žemei, duonai. Nedidelėje Radviliškių kaimo sodyboje, apsuptoje rugių pievos, įsikūrusi duonos kepykla, kurioje šeimininkauja Albinas ir Audronė, padedami savo šeimos ir kaimo bendruomenės. Kepdami natūralaus raugo, rankomis minkytą duoną, ūkininkai dalinasi su miesto žmonėmis kruopele istorijos, sutelktos šiltame duonos kepale.
 
Nuo senų laikų vienu pagrindiniu lietuvių valgių buvusi ruginė duona išgyvena atgimimą. Žmonės vis labiau atsisuka į praeitį, ieško natūralaus, sveiko produkto, labiau nei kada nors, žiūri, ką deda į burną. Todėl mes ir pasukome šia kryptimi - pateikti vartotojui tikrą lietuvišką natūralią duoną, kurios gamyboje nenaudojamos mielės, viskas daroma su raugu, kuris vis atsinaujina su kiekvienu kepimu. Daug kas klausia, kodėl jūsų ruginė duona, o tokia šviesi, atsakymas vienareikšmis: kokie miltai, tokia ir duona. Netikėkite, kad juoda spalva duonos, tai ji yra išgauta dažiklių pagalba. Mes esame kategoriškai susistatę prieš bet kokių dažiklių naudojimą, todėl mūsų duona yra NATŪRALIOS PILKOS SPALVOS.
 
Puikus mūsų darbo pavyzdys - "Petronėlės duona", kuri gavo kulinarinio paveldo sertifikatą. Tai tikra, tradicinė, ekologiškų miltų ir natūralaus raugo, lietuviška senivinė duona. Ieškodami kažko ypatingo, aplankėme Panevėžio rajono Miežiškių seniūnijos, garsėjančios puikiomis duonos kepėjomis, garsią gaspadinę bei dainininkę Petronėlę Kurulienę - Kuncytę, gimusią 1924 metais Nibragalio kaime, kur ji iki šiol gyvena ir įvairioms šventėms, taip pat ir sau, tebekepa duoną. Kepti duoną ji išmoko iš savo mamos Onos Kincienės. Petronėlė Kurulienė savo duonos kepimo paslaptį atvėrė mums, atvežė savo raugo, kuris jau tiek daug laiko eina iš kartos į kartą, užmaišė duoną, kitą dieną iškepė. Mūsų duona kepama pagal tas pačias tradicijas, todėl ragaudami Oetronėlės duonos, ragaujame šimtmetį trunkančios skonio tradicijos... Norėdami įamžinti ir pagerbti senolę, atsidėkodami jai, šią duoną pavadinomė PETRONĖLES vardu.
 
                                                           Audronė ir Albinas Kisieliai / Radviliškių kaimo kepykla

 



Susisiekite su mumis

Galerija

img71-b7af6071db95f43494687fab37aef042.jpg